Cointreau pomerančový likér 40% 0,7l
Kód: NC-4128Související produkty
Detailní popis produktu
Originální likér z Francie, který v sobě ukrývá tajnou recepturu, vznikl už v roce 1849. Prim zde hraje kůra ze sladkých a hořkých pomerančů z Haiti, Španělska a Brazílie, ale také kardamon a muškátový oříšek. Chutná skvěle čistý nebo s ledem, ale je také nepostradatelným při přípravě míchaných nápojů jako Cointreau Fizz, Cosmopolitan, Margarita, Sidecar nebo White Lady. Při smíchání Cointreau s vodou vzniká opalizační efekt, kvůli vysokému obsahu esenciálních olejů z pomerančové kůry. Jeho jméno je sice těžké vyslovit, ale jeho lehkost si získá každého.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Od svého založení v roce 1849 ztělesňuje průkopnického ducha a pečlivou řemeslnou zručnost svého zakladatele. Původní receptura, rituály a závazek ke kvalitě se předávaly generacemi rodu Cointreau a přeměnily rodinné jméno na mezinárodní značku.
Výroba. Palírna Cointreau byla založena v roce 1849 cukrářem Adolphem Cointreauem a jeho bratrem Edouardem-Jeanem Cointreauem. Jejich prvním úspěchem byl třešňový likér Guignolet, ale úspěch zaznamenali i smícháním sladkých a hořkých pomerančových slupek a čistého alkoholu z cukrové řepy.
Historie Cointreau začala v roce 1849, kdy bratři Edouard-Jean a Adolphe Cointreau, zkušení cukráři, začali ve své palírně ve francouzském Angers vyrábět likéry z místního ovoce. V roce 1875 Edouard, syn Edouard-Jean, vytvořil výraznou čtvercovou láhev, do které se vešel jejich charakteristický likér – pomerančový likér nesrovnatelné dokonalosti.
Se zlepšením v železniční a lodní dopravě, na přelomu 20. století, začal být Cointreau žádán po celém světě, přičemž dlouhodobý slogan společnosti: la marque mondial („celosvětová značka“) byl vytvořen v roce 1923.
Od té doby se spojení Cointreau s vysokým uměním a módou v Evropě a použití v nesčetných klasických koktejlech stalo nepostradatelným produktem v repertoáru každého seriózního podniku.
Cointreau byl při svém vzniku tak jedinečný, že doslova vytvořil novou kategorii likérů označovanou jako ‚triple sec‘. V překladu „triple dry“ je to odrůda pomerančového likéru, který má ve skutečnosti tendenci ke sladké chuti přidáním cukru.
Edouard-Jean vytvořil triple sec, ale nemohl autorsky chránit jméno podle francouzského práva, protože šlo o generická slova. Brzy mnoho dalších zkopírovalo název a produkt, a tak bratři Cointreauové, aby odlišili svůj jedinečný kvalitní likér, přešli z používání ‚triple sec‘ na ‚Cointreau‘.
Cointreau se vyrábí ze sladkých i hořkých pomerančových slupek pocházejících ze čtyř koutů světa; od Ameriky po Asii, od západní Afriky po Středomoří. Nejprve se slupky vysuší a spojí s alkoholem, cukrem a vodou. Výsledný macerát se poté před varem znovu destiluje v unikátních měděných destilačních přístrojích na 40 %.