Absinthe St. Antoine Žufánek 0,5l 70%

Kód: 16931
779 Kč 644 Kč bez DPH 156 Kč / 100 ml
Skladem (2 ks)
Můžeme doručit do:
29.4.2024

Absint od Žufánka je čistě přírodní záležitostí bez jakýchkoliv barviv nebo chemie. Bylinky se tady poctivě tzv. macerují (louhují), následně se výsledný macerát destiluje. Výsledkem je chuťově výrazný a bohatý destilát, který dnes vyhledávají odborníci po celém světě. Složení bylinek: fenykl, anýz, pelyněk, k tomu kořen anděliky, meduňka, koriandr, rmenec sličný, puškvorec a yzop lékařský.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Absint má za sebou léta dobrá i špatná. V devatenáctém století mu holdovala snad celá francouzská společnost včetně umělců jako Paul Verlaine, Vincent van Gogh nebo Oscar Wilde, ve století dvacátém byl zase většinu času zakázán.

Díky tomu, že byl Absinth ve 20. století na většině území zakázán, stali jsme se takvou malou absintovou velmocí. Avšak výrobní postup byl oproti půvůdnímu francouzskému dost odlišný.

Martin Žufánek však navázal tímto produktem na původní tradici destilovaného absintu, který se skládá z fenyklu, anýzu, pelyňku, kořene anděliky, meduňky, koriandru, rmence sličného, puškvorce a yzopu lékařského. Tyto bylinky se nejprve macerují v kvalitním lihu z Kojetína. Po uvolnění všech vůní a chutí macerátu, se přistupuje k destilaci. Pak přichází velmi důležité zrání na několik měsíců. Všechny chutě se musí krásně spojit tzv. snoubit.

Díky tomu procesu se v lahvi abisnthu St. Antoine nachází bohatý absint s vyváženou chutí. Lahodný produkt hodný svatého Antonína.

Dokonalý servis Absintu: ředit chlazenými kapkami vody (nejlépe rozpouštějící se led) v poměru 1 : 3 ale možné i více.
Servis s kostkou cukru, ale i bez ní. Poté budete svědky známého zakalení, které je způsobené množstvím éterických olejů a anýzu. Jedná se o zzv. louche efektu. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Alkohol
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 1.045 kg
Aroma: bylinné
Chuť: výrazná, bohatá
Objem: 0,5l
Obsah alkoholu %: 70%
Výrobce / značka: Žufánek
Země původu: Česká republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: